torstai 29. joulukuuta 2011

Herkullinen kaaliruoka


Tämä resepti löytyi Karppaajat-nettisivustolta, mutta näyttää se löytyvän muualtakin netin ihmeellisestä maailmasta. Tätä ruokaa kutsutaan omituisesti nimellä piika. En ymmärrä mitä se tarkoittaa - lieneekö jotain murretta, en tiedä. Joka tapauksessa tätä on tehty meillä monta kertaa, ja on todella herkullista! Sopii lisäksi pieneen budjettiin; kaali ei ihmeitä maksa, ja muita ainesosia voi vaihdella sen mukaan, mitä kaapeista tai pakastimesta löytyy. Me olemme tehneet tätä jauhelihalla ja tonnikalalla. Lisäksi olemme laittaneet mukaan sieniä (tatteja tai kantarelleja) pakastimesta sekä pepperoneja, ja valkosipulia runsaasti. Mausteina olemme käyttäneet paprika- ja chilijauhetta. Tuossa ohjeessakin on mainittu chili, jolla ilmeisesti tarkoitetaan tuoretta tai kuivattua. Ainakaan tonnikalaversio ei mielestäni kaipaa lisättyä suolaa. Ohjeesta poiketen me ollaan sekoitettu kaikki ainekset keskenään ensin isossa kulhossa, ja vasta sitten kaadettu koko satsi uunivuokaan. Tiskiä tulee enemmän, mutta on helpompaa ja siistimpää.

Piika


  • n. 1500 g kaali

  • 2 sipulia

  • valkosipulia

  • chiliä

  • 1 dl vettä

  • 1-2 tl öljyä

  • 100 g tomaattipyrettä

  • 150 g juustoraastetta

  • 2 dl kermaa

  • mausteita

  • n. 300 - 400 g kalaa, kanaa, jauhelihaa, pekonia, sieniä tms.

Pilko kaali, sipulit ja chili. "Avaa" pyre lämmittämällä sitä kuumalla pannulla öljyssä hetki, ja lisää siihen kasvikset ja vesi.

Kaada kaalimassa vuokaan, lisää 2/3 juustoraasteesta, kerma, mausteita ja mitä sitten haluatkaan.

Laita vuoka 200 asteiseen uuniin tunniksi. Lisää sitten jäljellä oleva juustoraaste ruoan pinnalle ja anna olla uunissa vielä vartti.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti