sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Kermaiset uunivihannekset


Tällaista kasvislisäkettä tuli kokeiltua muutama päivä sitten. Niiiin kyllästyttää se ainainen pasta, riisi tai peruna lisäkkeenä. Otsan rypistys Tämä ohje löytyi Internetin ihmeellisestä maailmasta osoitteesta http://karppaus.info/ . Minä tein tavoilleni uskollisena reilun satsin; sitä syötiin kolme päivää. Mausteena käytin Välimeren yrttimausteseosta lähinnä siitä syystä, että se osui maustekaapista ensimmäisenä käteen. Lisäksi laitoin cayennepippuria (maltillisesti) ja suolaa (reilusti, kun satsi oli niin iso). Kuvat on otettu ennen kuin ruoka laitettiin uuniin. Hyvää oli!





Kermaiset uunivihannekset


parsakaalia
sipulia
porkkanaa
palsternakkaa
lanttua
juuriselleriä
punaista paprikaa

2 dl kermaa
n. puoli purkkia Creme Bonjour Cuisine Valkosipuli & Yrtit -tuorejuustoa

öljyä
suolaa
pippuria
rakuunaa
timjamia
meiramia
(cayennepippuria/chiliä)

Leikkaa vihannekset sopivan kokoisiksi paloiksi, ei kauhean isoiksi, muttei ihan pieniksikään, niin kypsyvät tunnissa.

Laita vihannekset uunivuokaan. Sekoittele niihin öljyä sen verran, etteivät tunnu enää ihan kuivilta. Lisää mausteet, suolaa, pippuria maun mukaan ja yrttejä runsaasti, ja sekoita hyvin.

Pistä uuniin, asteita 200.

Anna muhia puolisen tuntia. Lisää sitten kerma ja tuorejuusto vihannesten päälle, ja anna muhia loput puoli tuntia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista ja nauti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti