lauantai 26. maaliskuuta 2011

Vuohenjuustopiiras


Tämän ruokaisan piiraan reseptin olen löytänyt vuosia sitten Fazer Amican Rakkaudesta ruokaan -asiakaslehdestä. Nyt oli viimeinkin aikaa tätä kokeilla. Tämä on tuon perunan ansiosta niin ruokaisaa, että käy mielestäni kokonaisena ateriana varsinkin salaatin kera. Minulla oli ehkä hieman pieni tai matala piirakkavuoka, sillä aivan kaikki ainekset eivät millään mahtuneet mukaan. Pinjansiemenet jätin suosiolla pois, sillä niitä en lähikaupasta löytänyt.

Vuohenjuustopiiras

8-10 annosta

Pohja:
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 170 g voita tai margariinia
  • 0,4 dl vettä
Täyte:
  • 350 g keitettyä perunaa
  • 300 g purjoa
  • 1 rkl öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 4 kananmunaa
  • 2,5 dl kuohukermaa
  • 2 dl kermaviiliä
  • suolaa
  • 200 g vuohenjuustoa
  • 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 rkl pinjansiemeniä

Sekoita piirakkapohjan ainekset keskenään. Vuoraa halkaisijaltaan noin 24 cm:n piirakkavuoka taikinalla. Tue reunataikina alumiinifoliolla painamalla folio tiukasti taikinaa vasten, jotta taikina ei pakene reunoilta paistettaessa. Paista pohjaa uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia.

Viipaloi keitetyt perunat. Kuullota purjoviipaleet pehmeäksi öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita perunaviipaleet paistetulle taikinapohjalle. Lisää purjot ja maustettu kerma/kermaviili/munaseos.

Peitä pinta vuohenjuusto- ja tomaattiviipaleilla. Ripottele pinjansiemeniä päälle. Paista uunissa 170 asteessa 40-60 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti