tiistai 1. maaliskuuta 2011

Valkosipulinen persilja-timjamikierreleipä


Lomalla on kerrankin aikaa kokeilla reseptejä, joita olen vuosien varrella kerännyt talteen. Tämä leipäresepti on poimittu Kettuterroristit-blogista. Itse käytin timjamin tilalla basilikaa, sillä timjamia ei lähikaupan valikoimasta löytynyt. Yrttejä lukuunottamatta aineet ovat sellaisia, joita kaapista löytyy melkein aina. Mulla tuo jauhomäärä ei riittänyt, käytin varmaankin noin 6 dl vehnäjauhoja. En tiedä mikä siihen on syynä, sillä näin käy melkein aina leipää leipoessani. Jotain opittavaa siis ilmeisesti vielä on. =)


Valkosipulinen persilja-timjamikierreleipä

Tarvikkeet:

3 dl maitoa
1 ps kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
25 g voita

Täyte:
25 g voita
2 dl silputtua persiljaa ja timjamia
2 valkosipulinkynttä

Kuumenna maito reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon sokeri, suola sekä jauhotilkkaan sekoitettu kuivahiiva. Alusta joukkoon loput jauhot vähitellen. Lisää lopuksi sulatettu voi. Kohota kaksinkertaiseksi liinan alla vedottomassa paikassa.

Kauli taikina n. 30-40 cm:n levyksi. Levitä pehmeä voi taikinalle ja ripottele päälle persilja-timjamisilppu sekä hienonnetut valkosipulin kynnet. Kääri taikina rullalle ja nosta pellille leivinpaperin päälle.

Leikkaa taikinatanko päältä halki pituussuunnassa, mutta jätä toinen pää yhteen. Kierrä taikinatangot toistensa ympäri. Nipistä päät yhteen. Kohota liinan alla.

Paista 200 asteessa n. 20 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti