tiistai 9. lokakuuta 2007

Näpertelyä


Pitkään jäissä ollut askartelu- ja käsityöharrastus on saanut uutta puhtia nyt, kun vapaa-aikaa on runsaammin. Olen inventoinut vanhat askartelutarvikkeeni, ja löytänyt sieltä paljon käyttökelpoista kamaa - myös uusia hankintoja olen tehnyt jonkin verran. Netti on kirottu paikka tämänkin homman suhteen. Verkossa on tarjolla tuhansia ja taas tuhansia uusia ideoita ja erilaisia tekniikoita, joita kaikkia olisi kiva kokeilla. Lisäksi löytyy verkkokauppoja, joissa on tarjolla laaja valikoima askartelutarvikkeita ja -materiaaleja, ihan vaan muutaman hiirenklikkauksen päässä. Kuinka helppoa - ja rahaa palaa!

Yksi uusista innostuksistani on decoupage-koristelu. Siinä erityyppisiä esineitä koristellaan lautasliinoista leikatuin kuvioin. Pajastani putkahti pihalle tuollaiset kukkaruukut, jotka olen koristellut kukkakuvin. Hauskaa puuhaa!



Myös korttiaskartelusta olen innostunut taas pitkän tauon jälkeen uudestaan. Tällä hetkellä suurin ongelma onkin se, mihin työnnän kaikki valmiit kortit, joita syntyy tasaiseen tahtiin. Onneksi joulu pelastaa, sillä voin tyydyttää himoani joulukorttien näpräilyn parissa. Myös äiti teki palveluksen tilaamalla muutaman kiitoskortin 60-vuotisjuhliensa jälkeen. Korttiaskartelun saralla seuraava aluevaltaukseni tulee olemaan 3D-kortit. Siinä kortille kootaan kuva useasta osasta kohottamalla osia tarratyynyjen avulla, jolloin kuvasta tulee ikään kuin kolmiulotteisen oloinen. Hankala selittää, mutta kunhan saan jotain valmista, niin laitan kuvan näytille. Siis sillä varauksella, että onnistuvat niin, että niitä kehtaa julkisesti esitellä. Muuten työnnän mokomat saunan pesään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti