keskiviikko 10. lokakuuta 2007

Herkutellaan välillä!


Sieniä alkaa olla syksyisten metsäretkien jäljiltä pakastimessa ihan reippaasti, joten laitoin leipoen sienipiirakan. Laitan reseptin tähän muidenkin sienestäjien (ja muuten vaan herkkusuiden) iloksi! Tuossa reseptissä mainittujen sienien tilalla käytin sekalaisia metsäsieniä, kuten haperoita, rouskuja, tatteja ja orakkaita. Onnistui varsin mukavasti tämä leipomus, vaikken nyt varsinaisesti mikään jauhopeukalo olekaan. Resepti on muuten Aura Liimataisen kirjasta "Parasta kotiruokaa", joten kaikki kunnia tästä reseptistä sinne suuntaan. Laihduttajat voivat huoletta hypätä tämän yli...

Sieni-katkarapupiiras

Pohja:


  • 100 g margariinia
  • 1 dl juustoraastetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 dl kylmää vettä

Täyte:


  • 1 litra (150 g) herkkusieniä tai kanttarelleja
  • 1 pieni sipuli
  • 2 rkl öljyä
  • 1/2 tl sitruunapippuria
  • 150 g katkarapuja
  • 2 dl juustoraastetta

Munamaito:


  • 3 kananmunaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 dl ranskankermaa tai tavallista kermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl basilikaa

1. Sekoita tai nypi rasva ja kuivat aineet. Lisää vesi ja sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi. Jätä se vähäksi aikaa kylmään lepäämään.

2. Hienonna sienet ja kuorittu sipuli. Ruskista ne kevyesti kuumassa rasvassa paistinpannussa ja mausta sitruunapippurilla. Valuta katkaravut kuiviksi.

3. Painele taikiva voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia.

4. Vatkaa munamaidon ainekset.

5. Ripottele sienet, katkaravut ja juustoraaste puolikypsälle pohjalle ja kaada munamaito päälle. Kypsennä piirasta vielä 20 minuuttia.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti