torstai 5. marraskuuta 2009

Juustokeksit


Tämä ohje on napattu jostain naistenlehdestä muistaakseni viime joulun alla. Olen joskus aikaisemminkin tehnyt näitä juustokeksejä, ja nyt tein uudestaan... ja voi miten hyviä ne ovat! Ainoa kenkkumainen juttu näissä suussasulavissa kekseissä on tuo kauliminen; taikina on vähän tarttuvan tapaista, mutta onneksi tuo jääkaapissa jäähdyttäminen auttaa asiaa. Olenkin viime aikoina jättänyt kaulimen suosiolla keittiön laatikkoon (se kun ei muutenkaan kuulu lempityökaluihini keittiössä...) ja käsin painellut taikinan oikean paksuiseksi levyksi. Kun ostaa valmista parmesanraastetta, säästyy myös raastamisen vaivalta. Lisäksi keksit kannattaa jäähdyttää läpikotaisin ennen säilömistä, koska lämpiminä ne tarttuvat toisiinsa kiinni.

Kuten ohjeesta näette, tämä juttu kuuluu taas siihen kategoriaan, jonka laihduttajat voivat ihan huoletta hypätä yli. =)

Juustokeksit
  • 100 g parmesanjuustoa
  • 100 g voita
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 - 1 tl oreganoa
  • ripaus cayennepippuria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 munankeltuainen
Raasta parmesaani hienoksi. Paloittele voi.

Nypi juustoraaste ja voi sekaisin kuivien aineiden kanssa. Lisää lopuksi keltuainen ja nypi valmiiksi taikinaksi.

Painele taikina litteäksi ja kääri talouskelmuun. Anna levätä jääkaapissa pari tuntia.

Kauli taikina vajaan puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla pieniä keksejä.

Nosta keksit uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä.



Vähän hajoavaisia näistä ihanista kekseistä tulee, mutta mitäs sitten... maistuvat kuitenkin tosi hyviltä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti