Tässäpä ainokainen joululahja, jonka voin täällä etukäteen paljastaa. Miehen mummut eivät kai nettisurffaile... =)
Muorit saivat tänä vuonna joulukukkasen sijaan tällaiset servettitekniikalla koristellut lasipurkit, jotka oli täytetty kuivatuilla syksyn suppilovahveroilla. Käärössä on samettisen sienikeiton ohje, jonka voin liittää tähän teidänkin iloksenne. Syntyyhän suppiksista tosin paljon muutakin maukasta kuin keittoja.
SIENI-JUUSTOKEITTO
(noin 5 annosta)
▪ reilu kourallinen tai pari kuivattuja suppilovahveroita
▪ 1 sipuli
▪ 1 rkl voita
▪ 4 rkl vehnäjauhoja
▪ 1 litra vettä
▪ 1 kasvisliemikuutio
▪ ½ tl rosmariinia
▪ ½ tl suolaa
▪ 200g sulatejuustoa
▪ hienonnettua persiljaa
Liota kuivattuja sieniä vedessä kattilassa niin kauan että ne pehmenevät. Kaada sitten vesi pois.
Hienonna sipuli, ja hauduta sipulisilppua sienten kanssa kattilassa, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita. Lisää vesi, liemikuutio ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti, ja soseuta keitto sen jälkeen hienoksi sauvasekoittimella. Lisää tuorejuusto keittoon nokareina. Lisää myös persilja. Kuumenna keittoa kunnes juusto sulaa, mutta älä enää keitä.
Tarjoillaan tuoreen leivän kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti