Kokeilinpahan tällaista ruokaa tuossa jokin aika ennen joulua. Joulun jälkeenhän tänne voi vaikka jemmata ne viimeiset kinkunjämät... Tämä ohje on neljälle. Luulisin, että lapsillekin maistuu.
Jauhelihatäytteiset krepit
Valmista ensin kreppitaikina turpoamaan.
- 2,5 dl kivennäisvettä
- 2,5 dl maitoa
- 2,5 - 3 dl vehnäjauhoja
- 2 - 3 kpl kananmunia
- 50 g sulatettua voita tai margariinia
- 0,5 tl suolaa
Turvota taikinaa noin puoli tuntia. Paista halkaisijaltaan noin 20 - 25 cm:n pannussa ohuita lettuja ja vain toiselta puolen - anna taikinan hyytyä päällipuolelta. Laita leivinpaperi paistettujen kreppien väliin ja paista koko taikina.
Täyte:
- 500 g ruskistettua jauhelihaa
- 50 g sipulia hienonnettuna, ruskistettuna
- 1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1 kpl herkkukurkku kuutioina
- 1 prk (=120 g) smetanaa
- rouhittua mustapippuria
- suolaa tai aromisuolaa
- n. 1 - 2 dl juustoraastetta kuorrutukseen
Sekoita täytteen ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla. Jaa käyte krepeille ja rullaa kiinni. Asettele krepit esimerkiksi uunivuokaan, ja ripottele päälle juustoraastetta. Kuumenna uunissa niin kauan, että juusto sulaa. Tarjoa raikkaan salaatin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti