Meillä syötiin tänään raejuusto-kasvispihvejä. Olen tämän reseptin joskus saanut siskoltani (kummalta - en muista), ja melko monta kertaa näitä pihvejä on meillä valmistettukin. Taikina on suoraviivainen ja konstailematon, mutta toki näiden lättyjen valmistuksessa oma aikansa menee. Jopa mieheni, jonka mielestä makkara on paras kasvis suomalaiselle miehelle, pitää näistä. Tämä onkin sitten niitä ainoita kasvisruokia, joita meillä syödään - se on tietysti harmillista. Meillä nämä syödään puolukkasurvoksen kera, mutta ehkä jonkinlainen kastikekin näiden kanssa sopisi. Elän sellaisessa kuvitelmassa, että nämä olisivat jopa kohtuullisen kevyttä syötävää.
Raejuusto-kasvispihvit (14-16 kpl)
- 2 munaa
- 1 dl maitoa
- 2 dl porkkanaraastetta
- 1 dl hienonnettua purjoa
- 200 g raejuustoa
- 1-2 valkosipulin kynttä
- ~ 2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl hienonnettua persiljaa
- 1/2 tl suolaa
- ripaus valkopippuria
- paistamiseen rasvaa
Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää kaikki muut ainekset ja sekoita hyvin.
Anna taikinan turvota ennen paistamista ~ 30 min.
Paista ohukaispannulla miedolla lämmöllä ohuehkoja pihvejä. Tarjoile sokeroidun puolukkasurvoksen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti