keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Makoisa mansikkatorttu


Mansikkatorttu kuuluu Suomen suveen yhtä kiinteästi kuin vaikkapa esimerkiksi hyttyset, riippumatto, uimapatja, taskulämmin siideri, mökin katossa surraava kärpänen ja sauna. Niitä ilman ei kesä meinaa tulla, eikä loma tunnu lomalta. Tein vaihteeksi mansikkatortun tällaisella Yhteishyvä-lehden reseptillä, ja siitä tuli oikein maistuvaa. Makeaa, mutta kuitenkin hieman erilaista - ja tosi helppo tehdä.

Joku olisi varmaan osannut kauniimmankin tästä tehdä, mutta oli vähän kiire; oli niin lämmin, että kermavaahto meinasi lösähtää. Onneksi sain vaahdon sentään onnistumaan, kun tuoreessa muistissa on kerta viime kesältä jolloin yritin kahteen kertaan, ja aina tuloksena oli jotain ihmeellistä rakeista sössöä... Taisi olla ukkosta ilmassa, tai ainakin kermoissa jotain vikaa.

Makoisa mansikkatorttu


  • 1 valmis torttupohja

  • 1 dl sokeroitua, laimennettua sitruunamehua

Täyte:


  • 100 g valkosuklaata

  • 1 dl bulgarianjugurttia

  • 2 dl kuohukermaa

  • 1 litra mansikoita

Pane torttupohja tarjoiluvadille ja kostuta se laimennetulla sitruunamehulla.

Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita lämpimän suklaan joukkoon jugurtti. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä se suklaa-jugurttiseokseen. Levitä täyte torttupohjalle.

Poista mansikoista kanta ja halkaise tai viipaloi mansikat. Asettele ne limittäin täytteen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti