sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Maukkaat haukipullat


Hauki on kala, josta monet eivät välitä. Usea kalastaja kyllä tykkää narrata haukia niiden tarjoaman reilun vastuksen takia, mutta harva niitä ruoaksi kuitenkaan käyttää. Täällä kotikylässä haukia ei edes joka järvestä voi ruoaksi kalastaa, sillä petokalana hauki kerää itseensä monenlaisia myrkkyjä, joita tehtaat ovat täällä mahdollisesti järviin lirauttaneet. Puhtaammista paikoista mies on kuitenkin tuonut kotiin haukia, ja olemme kehitelleet tällaisen reseptin, jolla tästä aliarvostetusta kalasta saa oivat pullat aikaiseksi. Resepti on koottu yhdistelemällä vinkkejä sieltä ja täältä (kalastajat ovat usein kalaruokien parhaita asiantuntijoita), joten jollakulla saattaa olla jo käytössään samankaltainen resepti. Sanotaan, että iso hauki on maultaan puisevampi kuin pienempi, joten ehkä ne kymmenkiloiset vonkaleet kannattaa jättää järveen, tai keksiä niille muuta käyttöä. Meillä valmistetaan muuten tätä nykyä ruokaa kerralla vähintään kahdeksi päiväksi, joten tälläkin ohjeella pullia valmistuu aimo annos.

Maukkaat haukipullat


  • n. 600 g haukifilettä

  • n. 400 g sikanautajauhelihaa

  • 1 dl korppujauhoja

  • 2 dl kuohukermaa

  • 1 pussi hummeri-katkarapukeittoaineksia

  • ripaus mustapippuria ja valkopippuria

- Jauha hauki 2-3 kertaa lihamyllyllä.

- Turvota korppujauhot kermassa, ja lisää kaikki muut ainekset (myös kala). Laske koko taikina vielä kertaalleen lihamyllyn läpi.

- Muotoile taikinasta pullia, ja paista ne paistinpannulla kypsiksi. Älä paista liian kauan, etteivät kuivu liikaa.

- Tarjoile perunamuussin, salaatin ja kalalle sopivan kastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti